All on 6, wanneer is deze behandeling interessant?

Het spreekt voor zich dat we allemaal graag willen kunnen genieten van een zo optimaal mogelijk (uitziend) gebit. Na verloop van tijd is het echter zo dat ons gebit het slachtoffer wordt van verschillende negatieve invloeden die ze ervaart. Dit bijvoorbeeld door erfelijke factoren, maar ook door hetgeen we eten en drinken. Het ondergaan van een behandeling zou zich dan op een bepaald ogenblik kunnen opdringen. Eén van de behandelingen waar je dan voor zou kunnen kiezen is de zogenaamde all on 6 behandeling. Het gaat hierbij om een behandeling waarbij er gebruik wordt gemaakt van een porseleinen brug waar vervolgens zes implantaten op worden geplaatst. Wil je hier nu graag meer over ontdekken? Dan dien je vooral verder te blijven lezen!

Wat is de all on 6 behandeling? 

Bij de all on 6 behandeling wordt er zoals in de inleiding al aangegeven gebruik gemaakt van een grote, porseleinen brug. Op deze brug worden in totaal zes verschillende implantaten geplaatst. Het is mogelijk dat het onderzoek van je tandarts aan het licht brengt dat er eigenlijk geen vereiste bestaat voor zes implantaten. In dat geval zou er mogelijks nog gekozen kunnen worden voor een zogenaamde all on 4 behandeling. Zoals de naam van deze behandeling laat vermoeden wordt er in deze situatie geen gebruik gemaakt van zes, maar wel van vier implantaten. Welke van deze twee behandelingen voor jou nu precies de meest interessante is zal worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. De uiteindelijke beslissing wordt uiteraard genomen door jou in samenspraak met de behandelende tandarts. Zoveel spreekt voor zich. 

Op welke voordelen kan je rekenen?

Dat er steeds vaker wordt gekozen voor een all on 6 behandeling hoeft in de praktijk absoluut niet te verbazen, integendeel. Het dient dan ook gezegd dat er hier een behoorlijk aantal interessante voordelen aan verbonden zijn. Hierbij kan je concreet denken aan de volgende:

  • Er wordt geen gebruik gemaakt van een verhemelteplaat; 
  • De kans dat een prothese los komt te zitten is zeer klein; 
  • De tanden en kiezen zullen zeer natuurlijk aanvoelen;
  • Het is zonder probleem mogelijk om alles te eten; 
  • Het kaakbot zal niet slinken en blijft een prima houvast bieden.

Meer dan ooit vinden mensen het in de praktijk van belang om te kunnen rekenen op een echt optimaal gebit. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de all on 6 behandeling er absoluut één kan zijn om te overwegen.

Voor veel mensen de perfecte oplossing!

Het speekt voor zich dat ons gebit omwille van tal van verschillende redenen van groot belang is. Dit geldt niet alleen voor de uitstraling van ons gezicht, maar ook voor bijvoorbeeld het kauwvermogen waarover we beschikken. Naarmate ons gebit slechter wordt is het mogelijk dat ons vermogen om te kauwen afneemt. Dat zou er in de praktijk zomaar toe kunnen leiden dat we bijvoorbeeld verschillende gerechten niet meer willen eten. Geldt dat ook voor jou en zou je daar graag iets aan willen doen? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om te overwegen om een all on 6 gebitsrenovatie behandeling te ondergaan. Zo geniet je ongetwijfeld ook opnieuw van je herwonnen zelfvertrouwen!