Betere Concentratie

Simpel gezegd, geheugen is de mentale activiteit van het herinneren van informatie die je hebt geleerd of ervaren. Focus en concentratie zijn het vermogen om je volledige aandacht af te stemmen op een bepaalde situatie, onderwerp of object. Het is belangrijk op te merken dat geheugen, concentratie en focus hand in hand gaan. Om het geheugen te verbeteren, moet u eerst de concentratie en focus verbeteren. Het is absoluut noodzakelijk dat u zich eerst kunt concentreren en uw aandacht kunt concentreren, zodat u informatie goed in uw hersenen kunt opslaan. Pas als de informatie goed is opgeslagen, kan deze uit het geheugen worden opgehaald.

Is jou dit ooit overkomen? Zojuist heb je kennis gemaakt met een paar nieuwe mensen. Je schudde hun de hand en begon een gesprek. Nu sta je daar, met half aandacht voor het gesprek, proberend hun namen te onthouden. Of misschien bent u deze week voor de vijfde keer uw sleutels kwijtgeraakt. Of misschien worstelt u met uw focus en concentratie tijdens vergaderingen, heeft u moeite met het begrijpen van richtingen of heeft u moeite met focus en concentratie wanneer u over uw golfslag staat.

Deze situaties kunnen iedereen op elke leeftijd overkomen. Als deze stoornissen in het geheugen en de concentratie u echter vaker lijken te overkomen dan u zou willen, dan heeft u hulp nodig.
Helpt stress om het geheugen en de concentratie te verbeteren?

Het simpele antwoord op die vraag is ja. Stress verbetert in eerste instantie het geheugen en de concentratie, maar chronische, langdurige stress verslechtert het geheugen en de concentratie.

Wanneer je korte tijd onder stress staat, verbeter je juist het geheugen en de concentratie. Denk aan een zebra die terloops gras eet in een veld. Dan verschijnt er ineens een leeuw en komt door het gras rennen, de zebra reageert snel om weg te komen. Het neurologische systeem van de zebra staat vol met chemicaliën. Sommige van deze chemicaliën gaan onmiddellijk naar de hersenen en vergroten het vermogen van de zebra om zich te concentreren, zich te concentreren en aan de leeuw te ontsnappen.

Helaas staan ​​mensen onder constante stress. Onze dagen zijn vol leeuwen die op ons af rennen door het veld. Onze leeuwen komen in de vorm van financiële zorgen, problemen op het werk of met familie, of gewoon door het ochtendverkeer rijden. Deze constante stress waar we mee te maken hebben, beschadigt in feite het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor zowel het korte- als het langetermijngeheugen en de concentratie.

Een trefzekere manier om dit probleem te verlichten, is door tijd vrij te maken in je drukke schema om te ontspannen en te mediteren. Je hersenen hebben even rust nodig van piekeren.

De beste methoden die ik ken om het geheugen en de concentratie te verbeteren, zijn yoga en meditatie. De technieken die in yoga en meditatie worden gebruikt, verbeteren niet alleen de spiertonus en flexibiliteit, maar het is ook bewezen dat ze de hersenen en het zenuwstelsel stimuleren op manieren die het geheugen en de concentratie kunnen verbeteren.

Enkele van de beste yogapraktijken voor het verbeteren van geheugen, concentratie en focus zijn de asana-, pranayama-, dharana- en meditatietechnieken en positieve affirmaties. Ook kan je eens kijken naar het gebruik van Microdoseringen, je leest hier goede reviews