Hoe kan kraamzorg Roosendaal jou precies helpen?

Eén van de unieke vormen van bijstand waar je in Nederland op kan rekenen is natuurlijk de kraamzorg. Wanneer je na een bevalling naar huis mag spreekt het voor zich dat, dat ongelofelijk spannend kan zijn. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die voor het eerst ouder worden. Voor hen is alles nieuw waardoor de vrees bestaat dat men fouten gaat maken. Om dit te voorkomen en om tegelijkertijd ook een beetje bijstand te bieden aan met name de kersverse mama kan er een beroep worden gedaan op kraamzorg Roosendaal. Heb jij hier ook wel oren naar, maar is het voor jou niet helemaal duidelijk waar je hierbij precies op kan rekenen? Dan moet je zeker even verder lezen!

Wat kan je verwachten van kraamzorg Roosendaal?

Kraamzorg Roosendaal biedt eigenlijk op vrij uitgebreide schaal bijstand aan mensen die net ouders zijn geworden. Het spreekt echter voor zich dat de nadruk hierbij uiteraard vooral ligt op de moeder en het pasgeboren kindje. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er uiteraard ook bepaalde huishoudelijke taken kunnen worden uitgevoerd die ten goede komen van de jonge vader. In ieder geval, een aantal zaken waar je op kan rekenen bij kraamzorg zijn de volgende: 

  • Ze controleert de gezondheid van jezelf en van je kindje.
  • De eventuele hechtingen worden gecontroleerd. 
  • Het mogelijke bloedverlies wordt opgevolgd.
  • Er wordt voorlichting gegeven over hoe je baby te verzorgen.

Naast bovenstaande is het zo dat er eveneens verschillende, kleine huishoudelijke taken aan deze persoon toevertrouwd kunnen worden. In het merendeel van de gevallen gaat het hierbij dan wel om kleine taken die vooral gericht zijn op de hygiënische ruimtes zoals bijvoorbeeld de badkamer. 

Op hoeveel kraamzorg kan je precies aanspraak maken?

Het wettelijke minimum waar je aanspraak op kan maken op vlak van kraamzorg Roosendaal is in Nederland 24 uur. Dit moet echter verdeeld zijn over 8 dagen. Standaard wordt er in principe 49 uur aan kraamzorg verstrekt. Dit wel uitsluitend wanneer de mama ervoor kiest om borstvoeding te geven. Ook hiervoor geldt dat het aantal uren worden verdeeld over 8 dagen. Het maximum aantal uren waar je aanspraak op kan maken is 80 uur. Op hoeveel kraamzorg Roosendaal je exact recht hebt is afhankelijk van verschillende factoren. Dit zal worden bepaald tijdens een intakegesprek.

Dé Provinciale Kraamzorg – De beste start maak je samen

Hoeveel bedragen de kosten voor kraamzorg Roosendaal?

Rest uiteraard ook nog de vraag hoeveel de kosten precies bedragen voor kraamzorg Roosendaal. Wat dit betreft hebben we goed en slecht nieuws. Laat ons beginnen met het goede nieuws. Deze dienst wordt namelijk gedekt door de verplichte basisverzekering. Dit zorgt ervoor dat een significant deel van de kosten zal worden betaald door de verzekeraar. Je voelt hem echter waarschijnlijk wel al komen, dat geldt niet voor de eigen bijdrage. Voor deze eigen bijdrage geldt dat ze is vastgesteld op 4,40 euro per uur. Ontvang je kraamzorg in het ziekenhuis? Dan dien je rekening te houden met een kostprijs van 35 euro per dag. Het is mogelijk om de eigen bijdrage aanvullend te laten verzekeren. Beschik je dus over een aanvullende verzekering? Dan is het mogelijk dat je ook deze bijdrage niet uit eigen zak zal moeten betalen.