Is wasbare luiers kopen een goed idee?

Als je net een kindje hebt gekregen of zeer binnenkort een baby krijgt, dan is het altijd een beetje stressvol. Je wil immers echt goed voorbereid zijn voor alles wat er kan gebeuren. Je haalt dus van tevoren al zo veel mogelijk in huis, zodat je eigenlijk altijd wel goed zit. Een van de belangrijkste dingen die je echt in huis moet hebben als je een baby hebt, zijn luiers. Waar je vroeger misschien niet zo heel erg veel keuze had, is er tegenwoordig een stuk meer om uit te kiezen. Zo kun je natuurlijk nog steeds gewoon lekker voor wegwerpluiers gaan, maar je kunt ook voor wasbare luiers kiezen. Wanneer is wasbare luiers kopen een goed idee?

Wasbare luiers kopen is beter voor het milieu

Een van de redenen waarom wasbare luiers kopen misschien wel een goed idee kan zijn, heeft niet zozeer met jou te maken en zelfs niet echt met je kindje. Het heeft namelijk alles te maken met het milieu en de klimaatverandering waar we met z’n allen mee te maken hebben. Om klimaatverandering tegen te gaan, is het belangrijk om zo min mogelijk te verspillen. Dit betekent dus eigenlijk ook dat je zo min mogelijk afval wil creëren. Je raadt nu waarschijnlijk al dat wegwerpluiers echt ongelooflijk veel afval creëren en dus wil je dat eigenlijk zo veel mogelijk beperken. Wasbare luiers kopen kan dan echt wel helpen.

Gunstiger op de lange termijn

Het is echter echt niet zo dat wasbare luiers kopen alleen maar gunstig is voor het milieu. Je kunt er zelf namelijk ook zeker wel de vruchten van plukken. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je hier geld mee kunt gaan besparen. Als je wel eens hebt gekeken naar de prijzen van wasbare luiers ten opzichte van wegwerpluiers verbaast dit je misschien een beetje. Hoewel wasbare luiers inderdaad duurder zijn dan wegwerpluiers, kun je wasbare luiers blijven hergebruiken. Hierdoor zal het na een tijdje toch een stuk goedkoper zijn dan wegwerpluiers. Je kunt echt al gauw 500 euro besparen door wasbare luiers te gebruiken in plaats van wegwerpluiers. Dat maakt wasbare luiers kopen toch wel een stuk aanlokkelijker.

Wasbare luiers kopen voor meer comfort voor je kindje

Naast het milieu en de prijs van wasbare luiers, spelen er echter nog veel meer zaken een belangrijke rol. Zo is het comfort van je kindje natuurlijk van zeer groot belang. Een luier moet eigenlijk in ieder geval prettig zitten, want dan kan je kindje echt optimaal spelen en genieten. Wasbare luiers kopen is met dat in het achterhoofd dan ook helemaal geen slecht idee. Hoewel het niet voor ieder kindje zo is, geldt namelijk wel dat veel kindjes een wasbare luier toch wel iets prettiger zit dan een wegwerpluier.

 

Waar ga jij voor?

Je weet nu een beetje wat de voordelen van wasbare luiers kopen zijn en dus kun je je gaan afvragen wat je wil gaan doen. Is het inderdaad een goede optie voor jou? Schaf dan gelijk wasbare luiers of zwemluiers aan!