Waarom is een kettlebell zo handig?

Veel mensen willen krachttraining ook thuis kunnen doen en willen niet meer naar de sportschool. In de sportschool sporten kan soms heel nadelig zijn en dit komt door het aantal mensen. Vaak zijn apparaten bezet en kun je meerdere uren wachten voordat je een apparaat kunt gebruiken. Dit kan jouw training echt verstoren en daarom is het misschien beter om thuis te beginnen met sporten. Thuis sporten brengt namelijk wel voordelen met zich mee en het is ook nog eens een stuk makkelijker. Je kunt op verschillende manieren oefeningen doen en veel van deze oefeningen zijn heel erg effectief. Toch zijn er bepaalde gewichten die je moet kopen, die het sporten een stuk makkelijker maken. Je kunt hierbij denken aan een dumbbell, maar natuurlijk ook een kettlebell.

 

Een kettlebell is een soort van bal met een handvat en kan voor meerdere oefeningen gebruikt worden. Voor het thuis sporten is het ideaal en veel mensen hebben er een thuis liggen. Dit komt doordat je gevarieerde en vooral dynamische trainingen kunt doen met dit gewicht. Je hoeft dus niet alleen voor kracht te trainen, maar je kunt ook werken aan je conditie. Wat zijn nu de voordelen van trainen met een kettlebell? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Buikspieroefening met een kettlebell

Tijdens het doen van oefeningen met een kettlebell ben je meestal veel in beweging. Je traint hiermee niet alleen de armen, waarmee je het gewicht vasthoudt, maar ook je benen en het bovenlichaam. Het gewicht beweegt en is niet stabiel en dit zorgt ervoor dat je buikspieren moet aanspannen. Hierdoor worden deze goed versterkt en dit kan gezien worden als een groot voordeel. De meeste mensen zoeken naar een goede buikspieroefening, dat ze kunnen combineren met andere spiergroepen. De kettlebell is hiervoor de perfecte oplossing en een goede reden om er een aan te schaffen.

Sneller afvallen

Ben jij bezig met afvallen en wil je dit sneller doen? Dan kunnen kettlebell oefening je een handje helpen met het afvallen. Je kunt namelijk krachttrainingen doen met dit gewicht en dit zorgt ervoor dat je meer sterkere spieren aanmaakt. Met een krachttraining train je niet alleen spieren, maar kun je ook veel calorie├źn in je lichaam verbranden. Daarnaast kan een zware training met een kettlebell zorgen voor het afterburn effect. Je lichaam zal uren bezig zijn met spierherstel en hier zijn natuurlijk ook meer calorie├źn voor nodig. Wil jij sneller afvallen en meer verbranden? Dan kan het een verstandige beslissing zijn om een kettlebell aan te schaffen voor oefeningen thuis.

Waar te bestellen

Je kunt een kettlebell vrij eenvoudig bestellen op het internet. Er zijn genoeg aanbieders die dit gewicht in het assortiment hebben. Vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar en kies een betrouwbare aanbieder uit die ook garantie biedt op de gewichten. Dit is natuurlijk erg handig, mocht het gewicht opeens kapot gaan tijdens een zware oefening. Let wel op, want niet iedere aanbieder geeft een garantie mee over de gewichten.